Рівненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Нове шкільне харчування

Система НАССР

e-mail Друк PDF

Система НАССР

Відповідно до ст.20, 21 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" із змінами, з метою забезпечення безпеки харчової продукції, продуктів харчування та ефективного функціонування системи НАССР у ЗЗСО з 20.09.2019 року введено в дію постійно діючі процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)


 

Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  (англ. НАССР) – система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Адміністрація  ЗЗСО зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи ХАССП (НАСССР) на харчоблоках.

 

Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів

  • В обов'язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ЗЗСО для приготування їжі для дітей;
  • Існує можливість документального контролю, які проби проходила сировина, перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
  • Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
  • Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
  • Особиста гігієна персоналу;
  • Правильне прибирання відходів і сміття;
  • Відсутність комах;
  • Продукти, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям, повертаються постачальникам або утилізуються;
  • Жорсткий контроль за зберіганням продуктів.

Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

СТАНДАРТИ НАССР

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/shkilne-harchuvannya/standarti-nassr

ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ – ПРАВА БАТЬКІВ

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/shkilne-harchuvannya/harchuvannya-u-zakladah-osviti-prava-batkiv

Останнє оновлення на Понеділок, 30 серпня 2021, 14:44
 

Правила поведінки у їдільні

e-mail Друк PDF

Реформа шкільного харчування триває, адже раціональне харчування учнів - одна з умов створення здоров`язберегаючого середовища нашої школи. Для того щоб учні комфортно почували себе в їдальні та правильно використовували час перерви для прийому їжі, учнівським самоврядуванням були оновлені правила поведінки у їдальні та розроблений тематичний стенд з цікавою та доступною інформацією про правильне харчування.

Останнє оновлення на Вівторок, 18 лютого 2020, 08:52
 

Нове шкільне харчування

e-mail Друк PDF

На зустрічі з з відомим кулінарним експертом Євгеном Клоптенком у Рівненській гуманітарній гімназії освітяни, підприємців, що надають послуги харчування, представників батьківської громадськості, ознайомились з програмою «Нове шкільне харчування», метою якої є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах та вісьмома кроками для її впровадження у шкільне меню.

Останнє оновлення на Понеділок, 22 квітня 2019, 10:32 Детальніше...
 

Проект "Нове шкільне харчування"

e-mail Друк PDF

У лютому 2019 р. в Україні стартував проект «Нове шкільне харчування» з метою поліпшення  культури харчування в закладах загальної середньої освіти. Наша школа не лишилась осторонь змін, тому 11 квітня 2019 року для учнівського самоврядування пройшла презентація страв за новим  “Збірником рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”, автором якого є Євген Клопотенко.

Останнє оновлення на Вівторок, 04 червня 2019, 08:03 Детальніше...