Система НАССР

Понеділок, 30 серпня 2021, 14:40 адміністратор
Друк

Система НАССР

Відповідно до ст.20, 21 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" із змінами, з метою забезпечення безпеки харчової продукції, продуктів харчування та ефективного функціонування системи НАССР у ЗЗСО з 20.09.2019 року введено в дію постійно діючі процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)


 

Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  (англ. НАССР) – система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Адміністрація  ЗЗСО зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи ХАССП (НАСССР) на харчоблоках.

 

Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів

Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

СТАНДАРТИ НАССР

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/shkilne-harchuvannya/standarti-nassr

ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ – ПРАВА БАТЬКІВ

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/shkilne-harchuvannya/harchuvannya-u-zakladah-osviti-prava-batkiv

Останнє оновлення на Понеділок, 30 серпня 2021, 14:44